Kúrte lacnejšie akumulačnými vykurovacími panelmi

Urobte si pohodlie, vezmite si do ruky obľúbenú knihu a užívajte si príjemného sálavého tepla bez toho, aby ste museli každoročne pripravovať drevo na zimu či platiť pravidelné revízne kontroly svojich kotlov. Kúriť možno jednoducho, úsporne a bez práce, čo ocenia všetci z nás a predovšetkým seniori či chalupári.

Dobrá správa pre alergikov a deti

Elektrický vykurovací panel Thermotec funguje na princípe modernej technológie Aeroflow, ktorá zaisťuje ideálny prenos tepla z vykurovacieho panelu do priestoru a to bez ventilátorov. Už žiadne zbytočné vírenie prachu. Vykurovacie panely majú tiež ochranu proti prehriatiu. Thermotec myslí na bezpečnosť vašu i vašich detí, povrch panelov nepresiahne teplotu 65 ° C.

Časté výkyvy teplôt – pre Thermotec žiadny problém

Zložité nastavovanie teploty u klasických priamotopov navyšuje ich energetickú spotrebu. Tepelné panely Thermotec majú vnútri umiestnené šamotové akumulačné dosky, ktorých dobíjacie cyklus trvá zhruba 20 minút za hodinu. Týmto dosiahnete rýchleho vyhriatie miestnosti s teplotným rozdielom podlaha strop max.1st. a až o 50% nižšiu spotrebu oproti klasickým přímotopům.

Moderný dizajn a veľký výber ovládanie

Regulácia teploty môže byť strašiakom pre mnohých z vás. Preto si môžete zvoliť pohodlnú a pre vás vyhovujúce formu nastavenie teploty:

  • pomocou priestorových termostatov inštalovaných na stenu,
  • pomocou zabudovaných termostatov na boku vykurovacieho telesa,
  • digitálny s týždenným programom,
  • wireless-bezdrôtový. U bezdrôtového pripojenia s centrálnou jednotkou regulujete teplotu jednotlivých miestností pomocou mobilného telefónu alebo PC.

Nová ekonomická variant v elektrickom vykurovanie – to sú vykurovacie panely Thermotec

Jednou z možností, ako si zabezpečiť príjemné a sálavé teplo do svojho domova a to bez náročnej údržby, ročných revíznych kontrol a nízke ekonomické záťaži, sú akumulačné vykurovacie panely Thermotec. 20-ročná skúsenosť nemeckého výrobcu zaručuje vysokú kvalitu prevedenia a 30 rokov garantovanej záruky.

Montáž elektrických vykurovacích panelov nie je vôbec zložitá a náročná, potrebujete mať predovšetkým k dispozícii pripojenie do klasickej zásuvky 230V.

Prečo Thermotec a nie klasické akumulačky?

Šamotové dosky využívajú výhody dlhého sálanie.

Thermotec využíva rokmi preverenú sálavou schopnosť šamotových dosiek, ktoré sú umiestnené vo vnútri vykurovacieho telesa. Ich dobíjanie je rýchle a efektívne.

Novo vyvinutá technológia Aeroflow zaisťuje perfektný prenos tepla cez rebrá až na povrch vykurovacieho panelu. Systém vykurovania nepoužíva na svoju prevádzku žiadne ventilátory, ktoré zbytočné víri prach v miestnosti. Preto túto formu vykurovania odporúča predajcu i pre alergikov.

Využitím prúdu pre elektrické vykurovanie (sadzba D57d) znižujú spotrebu elektrickej energie až o 50% oproti klasickým elektrickým kachliam. Z praxe vyplýva, že spotreba za rok je 75 – 125 kWh za m2 vytápěné plochy klasické obytné miestnosti.

Variabilita prevedenie a nadčasový dizajn

Vykurovacie panely sa vyznačujú jednoduchým čistým prevedením. Vyrábajú sa v rôznych rozmeroch a prevedeniach. Vďaka tomu možno kúrenie využívať ako jediný zdroj vykurovania, alebo ho môžete umiestniť v menej využívaných miestnostiach či do zimných záhrad.

Za príplatok si vyberiete zo širokej škály farieb podľa vzorkovníka, ktoré môžu pôsobiť vo vašom interiéri ako príjemný dizajnový prvok.

Výber ovládanie pre každého

Nemusíte sa báť ani zložitého nastavovania teplôt. Vyberať môžete z týchto typov riadiacich jednotiek:
  • priestorové – centrálny
  • zabudované do telesa – lokálne
  • ovládanie na diaľku – rádiovým prijímačom, mobilným telefónom, tabletom či PC

Citlivosť ovládania je vysoká, čo zaručuje efektívne spínanie kúrenia aj pri veľkých a častých výkyvoch teplôt. Na rozdiel od klasických akumulačných pecí, kedy si musíte teplotu nastaviť dopredu a každá zmena počasia navýši energetickú spotrebu, alebo vám bude zima.
V Slovenskej republike sa touto formou vykurovanie zaoberajú na stránkach zatoptesi.sk.