Viete, že mobil vie znížiť náklady na vykurovanie?

Aké sú vlastnosti a prednosti vykurovacích panelov Thermotec sme Vám písali vlani v marci. Jedná sa o veľmi dômyselný spôsob vykurovania elektrinou. Panely majú zabudované šamotové dosky pre dlhšie udržanie akumulovaného tepla.

Vďaka technológii Aeroflow je teplo v miestnosti rozložené rovnomerne. Teplotný komfort je naozaj skutočne vysoký. Nevíri prach, preto je systém vhodný aj pre alergikov. V neposlednom rade poteší elegantný nadčasový dizajn a možnosť inštalácie panela kdekoľvek. Obstaranie efektívneho vykurovania je však len prvým krokom ku skutočnej úspore nákladov za kúrenie.

V tomto článku sa budeme venovať možnostiam nastavenia a regulácie teploty na vykurovacích paneloch Thermotec za pomoci integrovaného ovládača, ktorí môžeme prepojiť aj s mobilnou aplikáciou.

Flexismart – prispôsobivý a šikovný

Termostat FlexiSmart

Každý vykurovací panel Thermotec je vybavený multifunkčným ovládačom FlexiSmart so zabudovaným programovateľným termostatom. Práca s ním je jednoduchá a vďaka trom možnostiam regulácie ju zvládne každý.

1. Ručné ovládanie
Má rovnakú funkciu, ako klasický otočný regulátor a umožňuje nastaviť požadovanú teplotu v miestnosti priamo na paneli. Po jej dosiahnutí, zabudovaný regulátor automaticky vypne.  

2. Vytvorenie časového plánu

Napríklad si pre každý deň v týždni môžeme nastaviť inú teplotu, jej zníženie počas noci alebo len výšku teploty ako ochranu proti zamrznutiu. Na každom paneli môžeme nastaviť čas aktivácie a deaktivácie kúrenie podľa typu miestnosti.

3. Ovládanie pomocou aplikácie

Vykurovací systém je možno vybaviť zariadením umožňujúcim domácu automatizáciu.  Zariadenie pripojíte k internetovému routeru. Ovládať ho tak môžete zo smartphonu alebo počítača pomocou bezplatnej aplikácie. Tento spôsob vám umožní pohodlne programovať teplotu na mieru v každej miestnosti alebo zoskupovať ich do teplotných zón.

Jedno zariadenie, viac využitie

K prepojeniu ovládačov na vykurovacích paneloch a mobilné aplikácie je treba si zaobstarať zariadenie umožňujúcu domácu automatizáciu. Táto jednorazová investícia sa oplatí aj, preto, že umožňuje správu, aj ďalších úžitkových systémov v dome, napr. Domove automatizácie či zabezpečenia. Potom už len ostáva nainštalovať si mobilnú aplikáciu.

Hlavnou výhodou je nastavovanie teplotných zón, do ktorých môžete zoskupovať miestnosti s rovnakým plánom vykurovania. Môžete tak spoločne spravovať miestnosti, ktoré užívate každý deň alebo len nárazovo, prípadne sa v nich častejšie vyskytujete v rôznych častiach dňa.

Máte  možnosť si na svojom telefóne nastaviť teplotu v celom dome presne podľa svojich predstáv a ušetriť tým nielen čas, ale predovšetkým peniaze, pretože budete mať plnú kontrolu nad vykurovaním jednotlivých miestností. Regulácia nákladov na kúrenie nemôže byť pohodlnejšia a jednoduchšia, snáď len, keby bolo možné teplotu nastaviť myšlienkou.

Prečítajte si viac o možnostiach moderného a úsporného vykurovania na našich stránkach. Tu si môžete tiež pozrieť aktuálnu ponuku vykurovacích panelov Thermotec a stiahnuť si pokyny na inštaláciu a používanie. Zrazu zistíte, že cesta k úspore za kúrenie je prekvapivo krátka.